niedziela, 18 grudnia 2011

Chleb

Na diecie często nie możemy pozwolić sobie na zjedzenie chrupiących kanapek, bo mają za dużo węglowodanów. Ten przepis znalazłam w internecie. Ma mało węglowodanów, dużo białka i błonnika. Dobry na kolacje i do szkoły. Polecam!



Składniki:

250 g twarogu półtłustego zmielonego
4 łyżki otrąb owsianych
4 łyżki czubate otrąb pszennych
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
przyprawy ( u mnie: pieprz, chilli, oregano )

do posypania: siemie lniane/sezam/kminek


Twaróg zmiksować z jajkami, dodać otręby, miksować dalej około 5 minut, przyprawić wg uznania. Masę wylać do małej formy keksowej, posypać ziarnami sezamu/kminkiem/słonecznikiem, piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni. I gotowe! 

Stay fit! :)



Wartości odżywcze: całość/porcja 1 kromka, która waży około 30g:
Kalorie: 702kcal/44kcal
Białko: 75g/5g
Tłuszcze: 30g/2g
Węglowodany: 25g/1,5g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz