niedziela, 27 listopada 2011

Krakersy

Może nie wyglądają zachęcająco, ale dobrze doprawione są bardzo dobre. Najlepsze według mnie jest to, że naprawdę "zapychają", wystarczy kilka... i już ma się dość. Można też położyć na nich plasterek sera żółtego i zapiec, albo warzywa. Polecam!


Składniki:

1 żółtko
3 białka
1 czubata łyżka otrąb owsianych
2 czubate łyżki otrąb pszennych
odrobina drożdży utartych z łyżeczce mleka
dużo przypraw, np.: oregano, czosnek, curry, chilli, pieprz


Białka ubić na sztywną pianę, dodać ( najlepiej zmielone ) otręby, żółtko, drożdże, przyprawić według upodobań. Masę wylać na dużą blachę, rozsmarować bardzo cienko, piec 10 minut w temperaturze 200 stopni, wyjąć, pokroić na prostokąty i ponownie zapiec około 15 minut. 

Stay fit! :)



Wartości odżywcze: całość
Kalorie: 187kcal
Białko: 17g
Tłuszcze: 7g
Węglowodany: 9g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz